Site icon Dalyan Rehberi

Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarları

Kaunos Antik Kenti Hakkında Kısa Bilgi

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de yer alan, Kaunos Antik Kenti Muğla ilinin, Köyceğiz ilçe sınırları içinde yer alır.

Buna karşı Dalyan/Ortaca‘ya yakınlığı nedeniyle, Dalyan gezi rotalarının kesinlikle olmazsa olmazlarındandır.

Antik Kent içerisinde Kaunos‘lulara ait (Kbid’ler) bazilika, hamam, agora, Demeter Kutsal Tapınağı ve 5 bin kişilik görkemli bir tiyatro yer alır.

Kaunos Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Kaunos  Antik Kenti ile Dalyan merkezi birbirinden Dalyan Kanalı ile ayrılır. Kanalın karşı kıyısına geçmek için Dalyan iskelesinden yaz kış işletilen küçük kayıklar kullanılır. Bu kayıklar sizi kısacık bir seyahat sonunda karşı kıyıya ulaştırır.

Bu kayık yolcuğunun ücreti 2019 sezonu boyunca gidiş dönüş olmak üzere kişi başı 6 tl olarak belirlenmiştir.

Kıyıya ulaştıktan sonra doğanın içinde, huzur dolu bir patikada 15 dakika kadar yürüyüp Kaunos Antik Kenti’ne ulaşırsınız. Yol boyunca size; keçiler, tavuklar, mis kokulu portakal, limon, nar bahçeleri eşlik edecekti.

Kaunos Antik Kenti Giriş Ücretli mi?

Antik kente giriş ücretlidir. Kaunos Antik Kenti giriş ücreti 2019 sezonu için kişi başı 14 tl olarak belirlenmiştir. Kenti, müze kart sahipleri ücretsiz olarak ziyaret edebilirler.

Müzekart sahibi olmayan ziyaretçiler, antik kent girişinde müze kart ya da geçiçi müze kart satın alabilirler.

Antik kent içerisinde küçük bir büfe yer alır. Büfeden soğuk içecek, su, bisküvi gibi atıştırmalıklar satın alınabilir. Fakat fiyatlarının bir hayli yüksek olduğunu da belirtelim.

Antik kent civarında; ayrıca bir bakkal, kafeterya, kafe, restaurant yoktur. Ziyaret öncesi tedarikli olmanızı, en azından yanınıza su almanızı öneririz.

Kaunos Antik Kenti:  Bir Liman Kenti

Kaunos, Likya Karia döneminde tuz üretimin ve ticaretinin yapıldığı önemli bir liman kentidir. Fakat zaman içinde denizin alüvyonlarla dolmasıyla liman özelliğini tamamen yitirmiştir.

Antik kent, yıl boyunca yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda turisti bölgeye çeker.

Gelin biraz da 2 bin 400 yıl önce inşa edilen, hayranlık uyandıran ve gizemini hala koruyan Kaunos Kral Mezarları’ndan söz edelim!

Kaunos Kral Mezarları

İnanışa göre; kişilerin mezarları ne kadar yüksekte, ne kadar gökyüzüne yakın olursa; ölen kişiler de Tanrı’ya bir o kadar yakın olurmuş. Bu nedenle, Kaunoslu kralların ve toplumdaki diğer önemli kişilerin mezarları dağlara oyularak inşa edilmiştir.

Binlerce yıl önce inşa edilen, görkemli kaya mezarlarının hangi teknik ile hangi aletler kullanılarak yapıldığı bugün bile keşif edilebilmiş değildir.

Dağa oyularak tasarlanan mezarlara, dağdan bağımsız bir görüntü verilmiştir. Bu görüntü; hem gündüz, hem de gece ışıklandırılmış hali ile mutlaka görülmeye değer!

Müze Kart Satın Alın!

Dalyan Koyları: Görülmesi Gereken Noktalar göz atın!

 

Exit mobile version